Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αυτοί προετοιμάζουν την εξόντωσή μας... Ας προετοιμάσουμε εμείς τη δική τους!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
                                                                            
 Κυριακή 8/6/2013

Αυτοί προετοιμάζουν την εξόντωσή μας…

Ας προετοιμάσουμε κι εμείς τη δική τους!!!

Βλέπουμε την καταστροφή που έρχεται!

1.500.000 οι άνεργοι και κάθε μέρα ο αριθμός αυξάνεται γεωμετρική πρόοδο! Τα μαγαζιά δίπλα μας, βάζουν το ένα μετά το άλλο λουκέτο. Χιλιάδες  οι απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες στον ιδιωτικό τομέα. Οι συνταξιούχοι  μετρούν τα ψιλά στη λαϊκή, στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες, στα φαρμακεία δίνουν φάρμακα με πίστωση, χιλιάδες παιδιά ανεμβολίαστα…

Πιάσαμε πάτο; αναρωτιέσαι… Οι ΣαμαραΒενιζελοΚουβέληδες, σαν σε θέατρο, προβάρουν τους ρόλους τους… «Θετικά εξελίσσεται η οικονομία», κι ας βρίσκεται η ύφεση σχεδόν στο 5,6%. «Νέες επενδύσεις προσδοκά η κυβέρνηση», κι ας απολύονται 1.200 εργαζόμενοι την ημέρα. Εικονική πραγματικότητα; Όχι, σε κοιτούν και σε μετρούν, να κοιμίσουν την οργή σου, να σε ναρκώσουν όσο πάει, να μην αντιδράσεις…

Στη Β’ βάθμια οι καμπάνες χτύπησαν ήδη

Σε αναβρασμό βρίσκονται το τελευταίο 10ήμερο οι καθηγητές της Β’ βάθμιας και τα σωματεία τους. Τα υπηρεσιακά τους συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) σε όλη τη χώρα συνεδριάζουν με εντολή του Υπουργείου για να καθορίσουν τα «πλεονάσματα» σε εκπαιδευτικό προσωπικό και έτσι να οδηγηθούν στην απόλυση 12.000 αναπληρωτές, στην κατάργηση χιλιάδες οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα να απειλούνται με διαθεσιμότητα και απολύσεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής, Γκίνης, δηλώνει στους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ ότι στην Α’ δημοτικού και την Α’ Γυμνασίου δε θα επιτρέπει να χωρίζονται τα τμήματα όταν θα ξεπερνούν το νόμιμο αριθμό μαθητών (25 στην Α’ βαθμια και 27 στη Β’ βάθμια) και όσοι μαθητές «πλεονάζουν» θα τους μετακινεί σε γειτονικά σχολεία ώστε με τον τρόπο αυτό να μην υπάρχουν τμήματα κάτω των 25 μαθητών!!! Την ίδια στιγμή το Υπουργείο διαμηνύει ότι οι κατανομές των τμημάτων θα γίνονται απευθείας από τις περιφέρειες με στόχο την αριθμητική ελαχιστοποίηση τους ώστε να υπάρξει πλασματικό πλεόνασμα προσωπικού. Δε χρειάζεται μεγάλη φαντασία, για να καταλάβουμε ότι αν αρχίσουν υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και καταστρατηγηθούν τα όρια των σχολικών μονάδων, θα χαθούν άμεσα και προοπτικά χιλιάδες οργανικές θέσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να υποχρεώσει σε μια τέτοια προοπτική, με την απόφασή της να μην προσλάβει αναπληρωτές και άρα να μην υπάρχει προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων. Αν σ’ αυτά συμπεριλάβουμε και την πρωτοφανή μείωση των μεταθέσεων και των αποσπάσεων που αναμένονται, μαζί με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, σε συνδυασμό με την κακόφημη αξιολόγηση, τη σχεδιαζόμενη νέα «αρχιτεκτονική» στη δομή και στη διοίκηση της εκπαίδευσης, η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα το δρόμο  των μαζικών απολύσεων αναπληρωτών και μονίμων. Σε πρώτη φάση περίπου 12.000 αναπληρωτές, που για χρόνια κάλυπταν πραγματικά κενά σε κάθε γωνιά της χώρας, θα πεταχτούν στην ανεργία. Γιατί είναι απόλυση να σε «στύβουν» όλα αυτά τα χρόνια  και τώρα να σε διαγράφουν από το εκπαιδευτικό προσωπικό με μια μονοκοντυλιά. Και έπεται συνέχεια με τους «υπεράριθμους» που θα καλεστούν να μετακινηθούν όπου βρεθεί θέση, εγκαταλείποντας προσωπικές ανάγκες, οικογένεια, παιδιά, υποχρεώσεις.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο προσπαθεί να μας διασπάσει με τη διάκριση μεταξύ παλιών (προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 12 ετών) συνθλίβοντας τους νεότερους συναδέλφους με μισθούς εξαθλίωσης, με μετακινήσεις και χωρίς καμία εργασιακή ασφάλεια προσπαθώντας να δημιουργήσει  αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσά μας. Η απάντησή δεν μπορεί παρά να είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη, ο αγώνας γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε το φόβο και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Οι Εφιάλτες συνεχίζουν ανερυθρίαστα…

Ο κρατικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, απαντάει με τον ίδιο προκλητικό τρόπο που απαντάει εδώ και τρία χρόνια. Έχει το θράσος να μιλά για λαϊκισμό και τυχοδιωκτισμούς, σπέρνει τον εφησυχασμό ότι δεν θα απολυθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ότι η Α’ βάθμια είναι εκτός του κάδρου, ότι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί θα τη γλιτώσουν… Κι όπου δεν πιάνει αυτή η προπαγάνδα, άρχισε κιόλας να πουλάει εκδουλεύσεις, τάζοντας εξαίρεση, υποσχόμενος βολέματα και ρουσφέτια. Αξιοποιώντας το φόβο, την ανασφάλεια και την ομηρία των συναδέλφων επιδιώκει να ασκήσει το «συνδικαλισμό» που γνωρίζει καλά…. των πελατειακών σχέσεων.

Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος για τις απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών έχει ανοίξει διάπλατα. Είτε με τη ναζιστικής έμπνευσης παραφιλολογία για τους «ψυχικά ασθενείς» ή για συναδέλφους μας με σοβαρές παθήσεις που σκοπεύουν να τους ρίξουν στον Καιάδα, είτε με τις μαζικές αργίες με βάση το νέο πειθαρχικό, για αστικές ή υπηρεσιακές διαφορές ή και για πολιτικές πράξεις (όπως η περίπτωση του δασκάλου Γκουλιώνη που συμμετείχε σε κινητοποίηση την 25η Μαρτίου) είτε με την υποχρεωτική μετάθεση ανά την Ελλάδα, είτε με την εφαρμογή της αξιολόγησης και  τους πίνακες «των μη επαρκών» είτε με ό,τι άλλο σκαρφιστούν οι νοσηροί εγκέφαλοι της ΕΕ, του ΔΝΤ  και των ιθαγενών συνεργατών τους, φτιάχνουν τις λίστες του προγράμματος «κινητικότητας». Κι όσοι μιλούσαν για όρους και προϋποθέσεις (ΣΥΝΕΚ-ΕΡΑ), όσοι κατήγγειλαν ως τυχοδιωκτική την απεργία που πραξικοπηματικά αναστάλθηκε (ΠΑΜΕ), τώρα οφείλουν να τοποθετηθούν. Τι θα γίνει με τους χιλιάδες υποψήφιους προς απόλυση; Θα αφήσουμε να τους καταπιεί το κράτος και η κυβέρνηση ή θα ξεσηκωθούμε;

Το Τροϊκανό σχέδιο για τις απολύσεις στο δημόσιο είναι σαφές, συγκεκριμένο και διακηρυγμένο. 4.000 απολύσεις το 2013, 12.500 διαθεσιμότητες το 2013 και άλλες τόσες το 2014.

Εδώ και μήνες, η καμπάνα χτυπάει προειδοποίηση!!!

Η κρίση βαθαίνει, το σύστημα αγκομαχά. Τα τελευταία σαράντα χρόνια σου έδωσε δάνεια και κάρτες για να αγοράζεις τα προϊόντα του και να συνεχίζει να κερδίζει από σένα. Τώρα η φούσκα έσκασε κι εσύ είσαι το θύμα. Ο καπιταλισμός σε πνίγει για να σωθεί. Σου κόβει το μισθό, τη μόρφωση, τα φάρμακα, τις συντάξεις, σε χαρατσώνει αλύπητα, δε θα ησυχάσει αν δε σου πάρει και το τελευταίο σεντς, γιατί μόνο έτσι κερδίζει χρόνο και πόντους στον ανελέητο ανταγωνισμό με τους άλλους καπιταλιστές. Τα παραμύθια για τους πεθαμένους που συνέχιζαν να παίρνουν σύνταξη και κατέστρεψαν το κράτος, για τους μετανάστες που σου παίρνουν τη δουλειά, τα λέει για να τα πιστέψεις εσύ, να τα βάλεις με τους άλλους, τα μικρολαμόγια και να αφήσεις αυτόν απείραχτο, το μεγάλο και νόμιμο λαμόγιο να συνεχίζει να σε κλέβει ανενόχλητο...

Όσο ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, όσο είμαστε κάτω από την επιτήρηση της ΕΕ και του ΔΝΤ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της απόλυσης, άλλος νωρίτερα, άλλος αργότερα, όπως στη θέση αυτή έχουν βρεθεί ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Να οργανώσουμε το δικό μας σχέδιο ανατροπής αυτής της πολιτικής! Να προχωρήσουμε σε ενημέρωση και συντονισμό με τους γονείς για να μπλοκάρουμε τις αποφάσεις της περιφέρειας. Να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και με το συντονισμό των συλλόγων και των ΕΛΜΕ, με το συντονισμό με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους που βρίσκονται υπό την απειλή των απολύσεων ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  να προχωρήσουμε στην κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης με Γ.Σ. για τη συνέχισή της, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση. Στόχος η απεργιακή συμπόρευση με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, για την εκδήλωση απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα έχει διακλαδικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά για να ανατραπεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου