Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΡΙΤΗ 16/4, 13.00

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                         Παρασκευή 12/4/2013

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ/ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ
Το σχέδιο που εξοντώνει εκπαιδευτικούς και μαθητές
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Ξεπερνάμε την αδράνεια
της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας!
Επεισόδιο 1ο
Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (44506/Δ4-2-4-2013) προς τους Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης με θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπ/σης σχολικού έτους 2013-14» με το οποίο το Υπουργείο προαναγγέλλει την πρόθεσή του για κατάργηση 10.000 τμημάτων και οργανικών σ’ όλη τη χώρα!

Επεισόδιο 2ο
Νέα εντολή προς τους διευθυντές εκπαίδευσης να αιτιολογήσουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που έχουν οργανική σε κάθε σχολική μονάδα με σαφή πρόθεση του υπουργείου να περικόψει τους έχοντες οργανική εκπαιδευτικούς. Με τον τρόπο αυτό μεγαλύτερος αριθμός εκπ/κών θα μένουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ χωρίς τη σχετική ασφάλεια που παρέχει η οργανική θέση.

Επεισόδιο 3ο
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Σαμαράς και πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δηλώνει σε εφημερίδα ότι όταν η οργανική θέση καταργείται, ο υπάλληλος απολύεται. Δηλώνει δηλαδή, ότι και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Πάγκαλος όταν ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Επεισόδιο 4ο
Τα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει πόλεμο παραπληροφόρησης όπου εμφανίζουν τους εκπαιδευτικούς να είναι 200.000 σε σύνολο 650.000 δημοσίων υπαλλήλων, σκίζοντας τα ιμάτια τους ότι ο αριθμός είναι υπερβολικά μεγάλος ενώ ταυτόχρονα αναφέρονται σε χιλιάδες ψυχασθενείς που βρίσκονται στην εκπαίδευση!!!

Επεισόδιο 5ο
Η εφημερίδα Έθνος, κατά την προσφιλή της τακτική, ως λαγός και πάλι, αναφέρει ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών θα αυξηθεί κατά 8 ώρες το μήνα

Επεισόδιο 6ο
Η τρόικα κραυγάζει για απολύσεις στο δημόσιο και οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης Σαμαράς, Βενιζέλος Κουβέλης συμφωνούν ότι θα προχωρήσουν με πιο έντονους ρυθμούς τη διοικητική μεταρρύθμιση (βλ. απολύσεις).

Δε χωράει αμφιβολία ότι:
·  η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την
 ΕΕ και το ΔΝΤ δείχνουν το βίαιο πρόσωπο της πολιτικής τους απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, τη λαϊκή οικογένεια. Όλα τα παραπάνω προμηνύουν επιδιώξεις σαρωτικών αλλαγών (καταργήσεις – συγχωνεύεις σχολείων, κατάργηση ορίων σχολικών μονάδων, εγγραφές μαθητών ανά ομάδες σχολείων, κατάργηση του αμετάθετου των εκπαιδευτικών κ.λπ.). και κυρίως συνεπάγονται απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων και υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

·  βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα συντονισμένο σχέδιο. Οι μετακινήσεις εντός ΠΥΣΠΕ σε όμορα σχολεία και σταδιακά σ’ ολόκληρη την Ελλάδα με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας είναι το τελικό σενάριο.  Σ’ αυτό το σκηνικό απώλειας θέσεων εργασίας, εργασιακής περιπλάνησης και ανασφάλειας προστίθεται η αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Ο λογιστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την οργανικότητα των σχολείων μαρτυρά και τις προθέσεις τους: Ένα ευρύ πρόγραμμα απολύσεων στην εκπαίδευση.

Ησυχία… το συνδικάτο κοιμάται!!!

Απέναντι σ’ αυτή τη βαριά σκιά που πέφτει πάνω από τη εκπαίδευση η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΔΟΕ, αρνήθηκαν αρχικά κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας που πρότειναν με αποφάσεις τους σύλλογοι της Αττικής και ψήφισαν μαζί με το ΠΑΜΕ συγκέντρωση στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής(!!!) με τρίωρη στάση εργασίας, για την Τετάρτη 10/4. Μάλιστα, ενώ οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου του Υπουργείου, κατέθεσαν πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ακόμα και για την περιφέρεια, έφτασε να προκηρύξει κινητοποίηση στο παρά πέντε, μια μέρα πριν(!!!). Φυσικά, κανείς από τις παρατάξεις που το ψήφισαν (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει σε τι στοχεύει η συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή και όχι με τον Υπουργό που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ο κεντρικός πολιτικός υπεύθυνος αυτού του σχεδίου!

Η όλη τους στάση δείχνει την πρόθεσή τους να υποβαθμίσουν και να  κάψουν κάθε πιθανότητα κινητοποίησης που θα έφερνε τον κλάδο αντιμέτωπο με την κυβερνητική πολιτική. Ήθελαν μια άνευρη και ανεμική κινητοποίηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Η αποφασιστικότητα των πρωτοβάθμιων συλλόγων μπλόκαρε τη μεθόδευση
Οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων μπλόκαραν αυτή τη μεθόδευση! Η κινητοποίηση τους στο υπουργείο δεν αναστάλθηκε όπως περίμενε η πλειοψηφία στη ΔΟΕ και έτσι η ΔΟΕ επανήλθε συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στις 16/4.

Εχθρός μας η κυβέρνηση και όχι ο διπλανός αγωνιστής

Δε θα επιδιώξουμε να μπούμε στο γνωστό ενδοαριστερό εμφύλιο που επιδιώκει το ΠΑΜΕ. Είναι γνωστό πια τοις πάσις ότι στις ανακοινώσεις του μια παράγραφος αντιστοιχεί στην κυβέρνηση και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και δυο στις Παρεμβάσεις! Δε θα τους ακολουθήσουμε. Άλλωστε, ποτέ δεν πρότειναν στους συλλόγους (ούτε στο Δ.Σ. του Αριστοτέλη) κινητοποίηση στην περιφέρεια.

Να δώσουμε όλες και όλοι τη μάχη της ανατροπής της καταβύθισης της ζωής μας
Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης,  καθένας και καθεμιά από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς της σχολικής καθημερινότητας να πάρουμε αυτόν τον αγώνα στα χέρια μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·  Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
·  Καμία κατάργηση σχολικής μονάδας-τμήματος-οργανικής θέσης
·  Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
·  Διεκδικούμε τη θεσμοθέτηση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα στους 20 μαθητές για τις τάξεις Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ και στους 15 για τις Α’, Β’ δημοτικού και το νηπιαγωγείο.
·  Ενίσχυση των δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής. Τμήμα Ένταξης σε κάθε δημοτικό-νηπιαγωγείο.
·  Ενιαίο 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Όχι στο «κούρεμα» των σχολείων! Γενικός ξεσηκωμός τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου