Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το Συμβόλαιο των Δασκάλων


AΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11/2012

Ζητούν συμβόλαιο με την εκπαιδευτική κοινότητα
Θα  υπογράψουμε!
Όχι όμως με αυτούς που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση αλλά με το δοκιμαζόμενο λαό για τη διασφάλιση του δημόσιου αγαθού της παιδείας

Εμείς οι δάσκαλοι του δοκιμαζόμενου  λαού, υπογράφουμε συμβόλαιο μαζί του για ένα σχολείο που:
-  προάγει τη Δημοκρατία ως  καθημερινό τρόπο σκέψης, πράξης και συνδιαλλαγής ανάμεσά μας
-  μορφώνει  τα παιδιά καλλιεργώντας τις υπέρτατες αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της συνεργασίας
-  σέβεται την παιδική ηλικία
-  χωράει όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την κοινωνική προέλευση, την οικονομική τους δυνατότητα, το χρώμα, τη θρησκεία και την εθνική τους προέλευση
-  διδάσκει την ιστορία των αγώνων του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη

Μας ζητούν να υπηρετήσουμε την ανάδειξη της αριστείας και την εξαφάνιση της «μετριότητας». Μας ζητούν να ασχοληθούμε με λίγα παιδιά από την κάθε τάξη και να αφήσουμε τα υπόλοιπα να πέσουν σε σύγχρονους καιάδες αναλφαβητισμού και μετά σε κολαστήρια ανειδίκευτης και κακοπληρωμένης εργασίας. Και όλα αυτά ντυμένα με χρυσόσκονη ποιοτικής αναβάθμισης.

Εμείς οι δάσκαλοι αρνούμαστε:
-  να δούμε σχολεία να κλείνουν
-  να συνομολογήσουμε στην «κατασκευή της χαμένης γενιάς». Δεν θα επιτρέψουμε να ανήκουν τα παιδιά μας στην τάξη των χαμένων επειδή η κοινωνική τους προέλευση δεν θα τους δίνει το δικαίωμα στη μόρφωση και στην αξιοπρεπή διαβίωση.
-  να υπηρετήσουμε τα κάλπικα σχολεία της «αριστείας», στα οποία οι «μη άριστοι» θα οδηγούνται αυτόματα στην παιδική εργασία
-  να δούμε συναδέλφους να μένουν για πάντα στην ανεργία

Εμείς οι δάσκαλοι προερχόμαστε από το λαό, σπουδάσαμε για να υπηρετήσουμε το λαό και να επιστρέψουμε τη γνώση μας σε αυτόν. Τώρα θα  υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Το δικαίωμα που πρέπει να συνεχίσει να παρέχεται αδιάκριτα σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους τάξη, την οικονομική τους δυνατότητα, το χρώμα τους, τη θρησκεία τους και την εθνική τους καταγωγή.

Στηρίζουμε στην πράξη το σχολείο της δημοκρατίας, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ισότητας, του σεβασμού, της συλλογικής δράσης.

Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την ύπαρξη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ως μια ύστατη πράξη κοινωνικής και ατομικής μας ευθύνης.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου